En dag kan knappast...

En dag kan knappt gå utan en ny nyhet från Activisions fejd. Även om utgivarhjätten mäst har varit tyst under kontroversen så har i dag LA times fått en intervju med Activisions COO/CFO Thomas Tippl där han ger en inblick i den juridiska striden från bolagetssynpunkt. Vi behandlar våra utvecklare mycket bra sade Tippl. Vi har en självständig studiomodell som ger dem mycket kreativ frihet medan vi tar hand om kontorsdelar och sådant så att de kan koncentrera sig på att göra spel. Om deras spel är framgångsrikt så blir de kompenserade bättre här än någon annan stans. Han fortsätter med att kalla det en win-win möjlighet och säger att de är säkra på att "fortsätta attrahera de bästa talangerna i branchen.
Som svar på rykten om ett bristande ledarskap på Infinity Ward; var Tippl avvisande. Vi har tillfälligt ledarskap på plats sa han. Vi har två höga chefer för närvarande: Steve Pearce vår bästa tekniker och Steve Ackrich, som är chef för produktionen av bolaget. Vi håller för närvarande på att konfigurera den nya ledningsgruppen på Infinity Ward. IW har fortfarande 100 personer. Bytet av vakten kommer att ge en möjlighet för några av de kommande stjärnorna för att sätta sin egen prägel på call of duty serien.

Tippl verkar definitivt säker på att utvecklarna inte är i förskräckliga problem, men företagens higher-ups kan inte vara glada över alla de senaste avgångar. Detta är förmodligen en historia som kommer att fortsätta ett bra tag så vi kan förvänta oss mycket mer av West, Zampella och Activision innan det är över.

                     /L 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback