BioWare chefen Ray Muzyka har påpekat...

BioWare chefen Ray Muzyka har påpekat att Fox News rapportering av "sex skandal" i den ursprungliga Mass Effect "generat" stationen.

Tillbaka i januari 2008, körde Fox ett segment om sex i Mass Effect, där det påstods att det var "helt digital nakenhet och sex" som en berättarröst hävdade att spelarna kunde engagera sig i "grafiskt sex".

Mer oturligt för Bioware och EA, fortsatte sedan en reporter med att felaktigt antyda att spelet var marknadsförs till barn och tonåringar.

I en jätte intervju i månadens utgåva av CVG syster mag PC Zone diskuterade Muzyka den sexscenen från senaste BioWare release Dragon Age.

 
"Det var inte så mycket en reaktion på scenerna i Dragon Age, säkert jämfört med Mass Effect, som att Fox sände en scen i nationell tv, säger Muzyka.

"I de flesta av våra spel som vi har aktiverat val, så hur du vill spela spelet, om du är en manlig och vill ha en kvinnlig romantik intresse, eller vill ha en manlig romantik intresse, har vi möjliggjort. Vi säger inte ett val är bättre än den andra. Det är ett rollspel och, som i verkliga livet, kan du göra val.

"Det finns en liten kontrovers när folk säger att det är annorlunda, men vi påpeka att vi har gjort det i varje spel sedan Baldur's Gate, och de förstår de scener är inte meningslöst. Annars fanns det inte en kontrovers.

"Fox var generad över sin historia täckning, hur de körde en berättelse om det med någon som erkänner att de aldrig hade spelat spelet och var fortfarande kritiserade det och ... ja, inte bra."

Fair play. Det är en del av livet, yeah? Del av narrative.Oh naturligtvis det ser lite dumt ur sitt sammanhang, men bara handelsmän av smuts och lögner skulle aldrig göra något sådant.

(Du kan hitta en video av en en sexscen i Mass Effect 2 ).


                           /L

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback