Mass Effect

Lovade ju att jag skulle lägga ut den skrivna recensionen av Mass Effect. Eftersom att jag bara har fått en kommentar om att jag skulle ändra till skrivna recensioner och den var positiv så kör vi på det. Så här har ni den, recensionen av Mass Effect (det första spelet)

Mass Effect.


Under en Marsexpedition år 2148 så upptäcks någon form av utomjordisk teknologi som kan användas till att färdas över hela galaxen. Människorna kallade det för den största upptäckten i människornas historia. De utomjordiska släkterna som befolkade galaxen kallade det för

Mass Effect


Tänk dig ett spel där du får specialdesigna din spelkaraktär. Tänk dig sedan ett spel där du kan göra val som påverkar hur historien kommer att se ut. Ta allt detta och lägg till en ostig story ute i rymden så har du ungefär det som Mass Effect är.

 

Spelet inleds med att din karaktär står på ett rymdskepp och tittar ut genom ett fönster på Jorden. Samtidigt får du lyssna på ”Ambassadeur Udina” och ”Captain Anderson” när de sammanfattar din bakgrund. Beroende på vad du valde i början så säger de olika.

 

Det första du får göra i spelet är att gå omkring på skeppet Normandy. Din första uppgift är att gå och prata med Captain Anderson. Han berättar för dig att en viss Nilus ska undersöka hur bra du är i fält. Om du lyckas bra så kommer du att som första människa bli utnämnd till Spectre. Galaxens superpolis.

 

Uppdraget går dock inte som planerat. Nilus blir mördad av en gammal vän som heter Saren. En annan Spectre. Sedan går spelet ut på att bevisa att Saren verkligen mördade Nilus. Under ditt sökande så snubblar du också över fakta om ”The Reapers” en utomjordisk ras som är en korsning mellan maskiner och biologiskt material som skulle kunna utplåna hela galaxen.

 

Vid sidan om denna minst sagt ostiga storyn så finns det en massa sidouppdrag ute i galaxen som du kan åka och göra. Så som att hitta metaller eller andra artefakter. Detta görs genom att landstiga planeter och sedan leta efter ovan nämnda saker.

 

Spelet är visserligen ganska gammalt men jag tycker ändå att grafiken är bra om man slår av ”filmgrain” i Optionsmenyn. Jag tycker dock att alla ser lite platta ut och Shepard som du spelar som ser fruktansvärt ful ut när han springer men om du har tänkt spela tvåan som kom tidigare i år så MÅSTE du nästan ha spelat det här annars tappar du jättemycket i storyn. Storyn är också den enda anledningen att spela detta spel eftersom att gameplay inte är så kul.

 

Gameplay hade kunnats göra roligare om man tagit bort momentet att man skulle pausa striderna och bestämma vad dina lagkamrater ska utföra när spelet återupptas och bara göra det till en shooter.

 

Ganska snyggt spel med fruktansvärt bra story. Det dras dock ner ganska mycket av att det är så dåligt gameplay.

Betyg: 6/10


Kommentarer
Postat av: macke

nice

2010-10-22 @ 14:07:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback