BioWare chefen Ray Muzyka har påpekat...

BioWare chefen Ray Muzyka har påpekat att Fox News rapportering av "sex skandal" i den ursprungliga Mass Effect "generat" stationen.

Tillbaka i januari 2008, körde Fox ett segment om sex i Mass Effect, där det påstods att det var "helt digital nakenhet och sex" som en berättarröst hävdade att spelarna kunde engagera sig i "grafiskt sex".

Mer oturligt för Bioware och EA, fortsatte sedan en reporter med att felaktigt antyda att spelet var marknadsförs till barn och tonåringar.

I en jätte intervju i månadens utgåva av CVG syster mag PC Zone diskuterade Muzyka den sexscenen från senaste BioWare release Dragon Age.

 
"Det var inte så mycket en reaktion på scenerna i Dragon Age, säkert jämfört med Mass Effect, som att Fox sände en scen i nationell tv, säger Muzyka.

"I de flesta av våra spel som vi har aktiverat val, så hur du vill spela spelet, om du är en manlig och vill ha en kvinnlig romantik intresse, eller vill ha en manlig romantik intresse, har vi möjliggjort. Vi säger inte ett val är bättre än den andra. Det är ett rollspel och, som i verkliga livet, kan du göra val.

"Det finns en liten kontrovers när folk säger att det är annorlunda, men vi påpeka att vi har gjort det i varje spel sedan Baldur's Gate, och de förstår de scener är inte meningslöst. Annars fanns det inte en kontrovers.

"Fox var generad över sin historia täckning, hur de körde en berättelse om det med någon som erkänner att de aldrig hade spelat spelet och var fortfarande kritiserade det och ... ja, inte bra."

Fair play. Det är en del av livet, yeah? Del av narrative.Oh naturligtvis det ser lite dumt ur sitt sammanhang, men bara handelsmän av smuts och lögner skulle aldrig göra något sådant.

(Du kan hitta en video av en en sexscen i Mass Effect 2 ).


                           /L

Här kommer den femte...

Här kommer den femte ljudrecensionen, den om Assassins CreedHej alla Det blir inte så...

Hej alla Det blir inte så långt inlägg i dag för att jag ska ju hinna spela en massa spel så att jag kan recensera dem men sedan ska jag spela in recensionen av Asssassins Creed också så den kommer i morn. Sedan så hade jag tänkt gå till biblioteket och låna mass effect böckerna och boken Metro 2033. Det blir nog lite rolig läsning. Aja, bli gärna fan till min blogg på facebook också. Sök på skegamer.blogg.se på facebook. Sedan får ni gärna använda länkarna här till höger och följa mig på lite olika ställen. Det var allt för nu.

                        /L

Att använda Jonny Cash i...

e3 2009 splinter cell conviction screen 20090601015015758 620x267 Lanseringstrailer från Splinter Cell: Conviction

Att använda Johnny Cash i reklamkampanjer är alltid ett genidrag. Countrylegendens melodiösa men dunkla toner passar in i alla situationer, och så är även fallet med Splinter Cell: Conviction.

Spelets lanseringsfilm släpptes idag och bakom musiken står klassikern ”God’s gonna cut you down”. Sam Fishers comeback på konsolduken sker emellertid inte förrän om två veckor, och som vi tidigare rapporterat om har PC-utgåvan försenats med sju dagar.


Sajten VG247 har kommit över...

Sajten VG247 har kommit över ett internt, Xbox 360-stämplat releasedokument från spelbutikskedjan Game, och om man ska tro dessa uppgifter så finns en hel del intressanta datum att beskåda nedan.

Släppdatum (Xbox 360-versionerna) av ett antal efterlängtade storspel, enligt Game:

Call of Duty 7 - oktober
James Bond Racing - oktober
Band Hero 2 - oktober
Fallout: New Vegas - oktober
Crysis 2 - 24 september
Brink - september
Guitar Hero 6 - september
Lego Harry Potter: Years 1 - 4 - 28 maj
Singularity - 28 juni
Yoga Natal - oktober

Är det något datum som överraskar dig? James Bond Racing är en hittills okänd titel, liksom Yoga Natal. Kanske kan Yoga-titeln skvallra om att det blir i oktober som Microsoft släpper lös sin rörelsekänsliga teknik? Inga av dessa uppgifter har dock bekräftats officiellt och är därför att betrakta som rykten, fria spekulationer och rosa robotenhörningar. Tills vidare.


I fredags gick den...

I fredags gick den brittiska Bafta-galan av stapeln och förra årets bästa spel korades i en rad kategorier. Något överraskande kneps finpriset "Årets spel" av Batman: Arkham Asylum, som även sopade hem kategorin "Gameplay". Även om storfavoriten Uncharted 2 fick klara sig utan prestigepriset gick det inte lottlöst - det lämnade galan med fyra utmärkelser. Battlefield 1943, det enda svenska bidraget, var nominerat i två kategorier ("Multiplayer", "Use of online"), men Dice fick klara sig utan priser.


En rolig sak jag hittade på internet

Hej alla, här är en liten rolig historia som jag hittade på internet.

Två Chineser satt på ett internet café och spelade Counter Strike och så blev de osams. En av spelarna anklagade den andra spelaren för att ha wallhack. Den spelaren som anklagade den andre för att ha wallhack blev så sur på spelaren med wallhack att han tog en 30cm lång kniv och högg in den i huvudet på den andre ovanför örat och rakt in. Och det sjuka är att killen som fick kniven i huvudet kommer att överleva och troligtvis inte få några som hällst men efter atacken eftersom att kniven missade allt vad nerver och motorik och rörelse heter.
Och vad lär man sig av detta då?
Jo fuska inte i Counter Strike.

                                                             /L

Just Cause 2

Hej alla, på fredag kommer Just Cause 2 ut. ÄNTLIGEN, jag älskade ju demot som fan och jag ska typ campa utanför Game på torsdag för att vara först att köpa det. Och här kommer trailern.


Radiogamer

Hej alla, förlåt för att jag inte hade tid att skriva ett riktigt inlägg men jag fastnade framför Assassins Creed I några timmar så jag hade inte tid. Men Jag ska i alla fall lgga upp en skitcool länk som jag fick av Christian Hedlund (en av programledarna i Radiogamer) där du kan lyssna på Radiogamer och ladda ner det. http://www.rixfm.com/podcast/radiogamer.xml


(fr.v: Christian Hedlund, Jonas Berglöf, programledare för radiogamer)
                                           
                                    /L


Tack!

Hej alla, nu har jag en ny design som jag ska tacka Jennifer för. Kolla in hennes blogg här Jag älskar den iaf. Hoppas att ni gör det också.

                      /L

Dragon Age Origins Warscene

Hej alla, den här MÅSTE ni titta på, den är krigsscenen är så välda maffig. Jag hade spelat in den själv fast det klippet försvann från min dator på något konstigt sätt så jag tog ett klipp från youtube ist. Men den är riktigt jävla bra. måste ses.


Just Cause 2

Hej alla, nu har jag äntligen tänkt lägga upp recensionen på Just Cause 2. Jag skrev inget i går för att jag va och såg Magnus Betnér och det var riktigt, riktigt bra =)
Här kommer recensionen.

 

                                            /L


Easy week.

Hej alla, det kommer att bli en liten tråkig vecka i veckan för jag kommer inte att spela så mycket, det blir kanske lite gaming på fredag och söndag, annars så är hela veckan uppbokad. Jag ska framför allt spela dragon age origins. cya.

                                   /L

Wtf?

Hej alla, förlåt för att jag inte har lagt upp någon recension av Just Cause 2 men jag hade inte tid att spela in någon så jag kommer med den senare. Sedan så har jag ÄNTLIGEN fått igång mitt Dragon Age origins, så det ska jag spela, sedan ska jag ju recensera Mass Effect och sedan ska jag pröva Medall Of Honor plus att jag ska pröva Americas Army 3 så att det kommer att bli mycket matnyttigt här framöver. Sedan hittade jag en rolig sak på Kotaku:

För två år sedan gav Xbox live iväg 72 stcken limited edition xbox framsidor med Need For Speed: Pro street design. En kille bestämde sig för att sälja sin på eBay och fick över $200.

Säljaren från Queens N.Y annonserade det som en extremt sällsynt samlar exemplar men utgångspriset var bara $30. Hans jobbarkompis sa till honom att han inte skulle sälja det för under $60 så han höjde priset. Sedan, igår eftermiddag, en bjudare (med väldigt hög feebback) steg in och bjöd $200 och till slut så toppade en annan kille priset med $1.

Taskigt.

                                             /L

Tjejer kan.

Hej alla, jag hittade lite roliga saker på tjuvlyssnat.se som bevisar att tjejer kan det här med spel också.

Tre tjejer ~18 diskuterar aggressioner.
Tjej 1: Asså, ibland blir man så himla arg!
Tjej 2: Jaa men gud, jag vet precis hur det känns!
Tjej 3 (rycker på axlarna): När jag blir arg så spelar jag GTA, kör över några horor och sen blir jag glad igen!
De andra två tjejerna stirrar förskräckt på tjej 3 medan hon lugnt fortsätter att äta.

En kille och en tjej ~25 sitter och snackar om deras förhållande och alla intriger som uppstår, i spelet World of Warcraft.
Killen: Jag vet inte hur vi skall lösa det här…
Tjejen: Nä. Det är klart, jag förstår dig. Kan vi börja spela mer tillsammans?
Killen: Ja, det skulle kunna funka. Men jag spelar på Kharazan, det gör ju inte du.
Tjejen: Det är det andra problemet. Jag vet inte om jag klarar att du spelar med den andra tjejen några dagar i veckan och sen lägger en dag på att spela med mig.
Killen: Nä, men jag vet inte hur vi skall lösa det här. Det måste diskuteras.
Tjejen: Ja, helt klart.

Jag tänkte spela in en recension på Just Cause 2 i morn så den kanske kommer i morn.

                                    /L

Mer skryt

Hej alla, förlåt för att det här inlägget är väldigt meningslöst menj ga tänkte bara att jag skulle skryta lite

 

                                 /L


Slutet på Modern Warfare?

Big drama today with publisher Activision and ‘Modern Warfare 2′ developers Infinity Ward. As of today the two company has been on a “tense” relationship with each other, since the time Activision had two mysterious men going into Infinity Ward studios.

Activision already filed a SEC (Securities and Exchange Commission) to conduct an internal investigation on the “breaches of contract and insubordination” by two senior employees at Infinity Ward. The two top employees was none other than the head Chief Creative Officer of Infinity Ward Vince Zampella and President Jason West. This whole ordeal ended with Jason West and Vince Zampella being fired from Infinity Ward and it’s been confirmed by Jason West on his Twitter page that he is unemployed and Vince Zampella updated his unemployment status on his Linkedin page also.

Tim Schafer head of Double Fine studios also had a legal battle with Activison over their game ‘Brutal Legends’, which was dropped by Activision’s lineup, however, Activision also tried to stop Double Fine from releasing the game themselves.
Brutal Legend’s Tim Schafer had this to say on his Twitter account on the Infinity Ward controversy,

“Getting mad at Activision for this kind of thing is like getting mad at an ape for throwing feces. It’s just how the beast communicates.”

No reports on where Infinity Ward will be at this point, since both their top head officers are gone from the company. Even the go-to-guy Robert Bowling has no info on this matter as of now stating on his twitter, “I should also say, while I appreciate all the calls, tweets, messages and hearing my ringtone a lot. They’re in vain – as I have no info.”

[Update] It is reported that Infinity Ward has not recieved any royalties at all for Modern Warfare 2 and also Activision filed SEC was probably because Infinity Ward was believed to had discussion with rival publishers for signing a new agreement since the contract with Activision will be up in October. via. [Bingegamer]

                                     /L


Nyheter

Blizzard's New MMO Not Related To WoW

The newly-merged company still plans to branch out with its next online game.


December 12, 2007 - Blizzard has confirmed that it is working on a new massively multiplayer online game not connected to the World of Warcraft universe, according to a post on the official WoW message boards earlier this month.

Reported today by Wired's Game|Life blog, the assurance is music to the ears of MMO junkies jonesing for a new drug from the online gaming world's biggest brand.

In response to questions on the WoW boards about a recent job posting, Blizzard community rep Drysc confirmed that the company "an unannounced next-gen MMO." Anticipating the inevitable turn the thread would take, Drysc adds, "and that doesn't mean it's an expansion for World of Warcraft either."

In January, IGN reported that Blizzard (now part of the recently-formed Activision Blizzard) had plans for a new MMO and that it would not be based on WoW or anything too similar to the company's past projects.

Fears that the company's recent merger with Activision would lead to an endless churn of WoW clones would appear to be unfounded. A Blizzard rep was unavailable for immediate comment.
Releaser

Hej alla, jag tänkte att jag skulle lägga upp en liten lista på lite spännande spel som kommer att komma senare.

Spel                                            Release

Call Of Duty 7                               Hösten 2010

Comand and Conquer 4                 18 mars

Crysis II                                       24 Spetember

Diablo III                                      (kanske) 2010 

Dragon Age Origins - Awakeing      18 Mars

GTA Episodes from liberty city        30 Mars

Half life 2 Episode 3                       2010

Max Payne 3                                 2010

Splinter cell Conviction                  15 April

Starcraft II                                   (kanske) 2010

Warhammer: Dawn of War 2          12 Mars

World of Warcraft Cataclysm          (kanske) 2010

                          /L

House of Metal

Hej alla, förlåt att jag inte har uppdaterat på hela helgen men jag har varit i Umeå och sett Dead by April och andra band. Jag har iaf köpt Mass Effect också så att jag ska låsa in mig på mitt rum och spela det i fyrtio timmar. Men det blir iaf väldigt kul. Så om det kommer en period utan uppdatering så beror det på att jag spelar Mass Effect.

                                      /L

Русский

Hej alla, förlåt för dålig uppdatering men jag har ju då ett liv vid sidan av mitt spelande, jag förstår att det låter otroligt men jag har faktiskt det. Men jag har iaf spelat väldigt mycket ett spel på mobilen som heter bubbletown och det har jag nött. Det är ganska kul och väldigt hjärndött, men nu har jag fastnat på en bana som är så jävlig att jag inte har klarat den. Men jag fick NÄSTAN igång mitt Assassins Creed II. Det ända felet är att det är på ryska och jag förstår inte ett skit av vad som står. Jag har lyckats komma en bit igenom att gissa mig fram men jag ska youtuba det och försöka få igång det.


                                               /L

Skryt

Hej alla tänkte bara skryta lite om mitt nolife i Icy TowerJag måste nog sluta spela det jävla spelet. det är skitroligt men jag missbrukar det fan.
Aja. Jag tänkte också dementera det jag skrev förra inlägget, den där koden funkar inte på facebook. Där är det upp, upp, ner, ner, vänster, höger, vänster, höger, b, a, enter, högerklick.

                                                       /L

RSS 2.0