Hej alla. Ganska kass...Hej alla. Ganska kass uppdatering i helgen. Jag va lite för trött för att skriva något vättigt. Men en sak har jag iaf gjort i helgen och det är att skaffa STARCRAFT. Det första spelet. Det ska jag hårdspela till den 27/7 när tvåan kommer. Om du inte vet vad Starcraft är så ska jag berätta det lite kort.

Starcraft är ett RTS från blizzard som kom -97 (tror jag) och är religion i Korea.

Det är typ så man kan sammanfatta det spelet. Jag har inte hunnit spela det än så jag kan inte säga så mycket mer om det. Jag ska spela det i veckan iaf och se vart det leder. Följ mig gärna på Facebook och Twitter.

                                                 /L

Det fanns inte...

Det fanns inte så många tankar om att Treyarch skulle få göra fler Call of Duty spel. Nu har man gått ut och sagt att Treyarch är en Call of Duty studio till 100% de ska bara göra Call of Duty spel framöver.

Jag har iaf lite spel jag ska recensera snart. Typ Shaiya och Kingdom Heroes.

                                          /L

Pilottest

Jag har hittat världens roligaste "spel." egentligen är det ett pilot test. Det går ut på att du ska hålla i en röd fyrkant och dra den med musen så att den inte rör de blåa fyrkanterna som åker omkring. Det låter kanske inte så kul men när man failar så kommer det upp en ruta som visar hur länge man klarade sig. Om man klarar över 18 sekunder är man bra. 21 sekunder är mitt rekord. Det sägs också att om man vill bli pilot i USA så måste man klara över två minuter. Glhf.

KLicka på bilden för att komma till testet.


Stimulus Pack

Recension 10. Stimulus Pack. Lyssna och njut.

                                           /L


Jag lysstnade igenom...Jag lyssnade igenom Hela avsnittet av Radiogamer i dag. Jag började lyssna på det i går men då somnade jag så jag missade avsnittet när de pratade om mig. =D Jag tror att de snackade om mig i 10-15 minuter. De snackade om en tråd som jag hade lagt upp på deras fan-sida. Sedan nämnde Christian också att han tyckte att det var svårt att läsa texten på bloggen. Jag tror att han tyckte att texten hade ungefär likadan färg som bakgrunden. Jag får väll försöka ordna det. I morgon kommer i alla fall recensionen av Modern Warfare II Stimulus Pack.

Jag har spelat Knytt stories med Olivia. Hon är typ 5-6 år. Om du ska vara barnvakt så kan du ladda ner spelet. Det är gratis och tar mindre än en minut att ladda ner. Jag tycker också att spelet är ganska kul. På en svårare svårighetsgrad så är det ett spel som vem som helst kan fastna för. =)

                                              /L

Metro 2033Jag har läst boken Metro 2033 som är skriven av Dimitri Gluchowski.


Boken är en postapokalyptisk skräckroman som utspelar sig i tunnelbanesystemet under Moskva år 2033.


Året är 2033 och världen är lagd i ruiner efter ett kärnvapenkrig. Några tusen invånare har dock lyckats rädda sig ner i Metron under Moskva som är byggd för att stå emot strålning. Matron har blivit som en egen värld. Stationerna är som egna städer med en egen regering. Under Moskva lever man av grisuppfödning och svampodling. Alla andra förnödenheter så som olja och ved hämtas ner av en grupp människor som kallas stalkers och som tar sig upp på ytan och letar reda på förnödenheter åt folket. Valutan i Metron har blivit pistolkulor.


Man får följa en pojke som heter Artiom. Artiom var fem år när han blev tvungen att fly ner i Metron så han har inga minnen från tiden på ytan. Artiom lever med sin styvfar på en station som heter VDCn. Hanns mamma dog när deras station översvämmades av råttor. 


VDCn är den station som är längst ut i en del av Metron och som ständigt attackeras av muterade bestar som kallas De svarta. En dag kommer en man som kallar sig Humper till stationen. Humper anförtror Artiom att han tänker ge sig iväg och söka efter det ställe som De svarta använder för att ta sig ner i Metron. Han ber Artiom att bege sig till Polis med ett meddelande till en man där. Artiom beger sig ut på en resa igenom Metrons alla kringliga gångar. Gluchowski låter läsaren ofta vara ganska omedveten om vad som egentligen händer. Är det de dödas själar som spökar i rören eller är det bara en gasledning som har sprungit läck. På denna gudsförgätna platts så är båda alternativen möjliga. Vilka var de två personerna som han träffade på den övergivna stationen. Där verkade de så verkliga men på nästa bebodda station får man veta att det inte går att överleva på den stationen i mer än ett par timmar.


Boken bygger på konspirationsteorier om att Moskvametron är en tillflyktsplats för Moskvaborna i händelse av ett atomvapenkrig, ett hemligt Metro 2 där ledarna bor samt en hemlighet som gömmer sig i Kreml. 


Boken har ganska högt tempo. Det märks att det var tänkt att bli ett spel eftersom att Artiom måste skjuta mycket och måste upp på ytan och ge sig i kast med mutanterna där uppe.


Det finns flera budskap i boken. Ett är att om människan inte börjar komma överens så kommer allt att gå åt helvete och våran ras kommer att utplånas. Ett annat budskap är att människan är för blind för omvärlden. Om människan skulle öppna ögonen och se att en hjälpande hand sträcks ut åt dem och ta den i stället för att bita ifrån så skulle världen vara en bättre platts.


Jag tycker att boken är psykiskt jobbig att läsa eftersom att boken förmedlar människans överlevnadsinstinkt på ett starkt sätt. Trotts att allt är hopplöst så håller hon ändå kvar. Boken är också intressant när de som levde på jorden före atomvapenkriget berättar för de yngre om öppna landskap, oändliga hav, stora skogar, höga berg samt om stjärnhimlen. Det är intressant men ändå hemskt eftersom att barnen som har levt i Metron hela sitt liv inte kan tänka sig ett liv utan tak över huvudet eller öppna landskap eller att det kommer ljus från himlen.


Trots att boken är hemsk så är det ändå något som driver mig att läsa vidare. Jag vill veta vad som händer Artiom och hela mäskligheten. Författaren gör också ett cliffhangerslut på alla kapitel.


Jag tycker att alla borde läsa den här boken eftersom den förmedlar en spännande historia och ett bra budskap. Boken kan vara ganska tung på vissa ställen men de ställena är också spännande, den ger också flera förslag att se på livet. Jag älskar den.


NifflasHörde på nyheterna om en Kille från Umeå som skapar dataspel. Man kan ladda ner de flesta och spela dem gratis och alla har bakgrundsbilder från Umeå. Länk >>här<<

I morgon kommer Recensionen av Metro 2033. Och till helgen kommer recensionen av Stimulus pack.

                                                   /L


Sitter just nu och...

Sitter just nu och har skrivit klart Metro 2033 bokrecensionen. Den kommer innan Trosdag. Jag har också gjort en recension av Stimulus pack, den kommer också senare i veckan.

Det stora som har hänt i dag är att Halo Reach har fått ett release datum. Datumet skrivs till 14 september i hela världen utom i Japan. Spelet är Bungies sista Halo spel och en av de största xbox360 spel som kommer i höst. Framtida Halo spel kommer att utvecklas av Microsofts 343 industries. Halo släpps den 15 September i Japan, varför man gör så vet jag inte men så är det iaf.

                                            /L

Äntligen har Blizzard...

Äntligen har Blizzard släppt bilderna av kvinnorna i den nya rasen Worgen. Jag ska också säga att bilderna fortfarande Work in progres. Jag tycker personligen att de är riktigt snygga. Jag kommer nog att starta en ny kvinlig Worgen.Klicka på bilden för att titta på hur alla olika klasserna av kvinliga Wrogan ser ut.

                                                               /L

Portal

Recension 9: Portal.

Följ mig på Twitter och Facebook till vänster.

                                                        /L


Jag läste att...

Jag läste att Namco Bandai tyckte att spel är för dyra.
"I feel all the big video game companies need to join together in a worldwide summit to discuss the future of our industry. I think we have to pull our thoughts together", säger Namco Bandai's Olivier Comte. han säger också att han är övertygad om att i framtiden så måste de ändra priset på spel. Han tycker att spelen är för dyra för den stora massan. Hans mål är att spel ska komma ner till ungefär £20 för ett spel.

I morgon så kommer också recensionen av Portal.

                                /L

Ett hus som ser ut som...

Giant Buildings That Look Like Video Game Consoles

Ett hus som ser ut som en gigantisk DS håller på att byggas i Japan just nu.

Nej självklart inte. Bilden är förståss datagjord men det vore helt klart festligt om någon tog initiativ till att bygga ett sådant hus. 

Just nu finns ett...

Just nu finns ett rykte ute på internet. (eller i och för sig så finns det många rykten helat iden utte på internet men det är just det här jag ska fokusera på i dag.) Nämligen att Fable III kommer till PC! Och xbox360. Om du inte vet vad Fable är så är det ett rpg som utvecklas av Peter Molyneux. Om du inte vet vem Peter Molyneux är så är det en speldesigner som är mest känd för att snacka skit. Han gör iof väldigt bra spel men han pratar om dem på presskonferenser och då skapar han en sådan hype att hans spel bara faller. Oavsett hur bra de är. Fable I och II har fått bra kritik iaf så jag är sjukt taggad på att det kommer till PC. Jag ska säga också att Microsoft inte har confirmat detta men det stod på box-art:en att det var exclusivt för xbox360 och PC så det är ju väldigt troligt.

                                               /L

Den 2/6 kommer...Den 2 juni kommer ett andra dlc till MW2. Det nya paketet kallas Resurgence Pack och kommer att inkludera fem "nya" kartor. Egentligen är det inte fem nya kartor utan två gamla och tre nya som det va i stimulus pack. (som jag för övrigt ska recensera sen) Den 2/6 är datumet som paketet kommer ut till xbox360. Datum till Pc samt priset på det nya paketet är okänt. Jag känner som så att om det kostar lika mycket som stimulus pack så känns det ganska ovärt.

I alla fall så släpps snart alpha protocol ganska snart. Jag är SJUKT spänd på det spelet. det är ett action rpg. Sedan såg jag i dag när jag loggade in på mailen att jag blivit inbjuden till den stängda betan av KingdomHeroes. Det ska jag pröva iaf.

Finns också på facebook och twitter också.

                                                                    /L


En spännande sak...

En spännande sak är när man gör en trailer och sedan släpper en til trailer. Varför kunde man inte göra allt i den första trailern? Aja, Call of Duty Black ops har iaf fått en NY officiel trailer som kanske blir den riktiga trailern. Kanske inte. Trailern hittar ni...

---->Här<---


League of Legends

Ljudrecension 7 den med League of Legends.

League of Legends hemsida                                                             /L

Hej, lite mellaninlägg...

Hej, lite mellaninlägg i dag eftersom att det kommer en recension av League of Legnds. Idag så tänkte jag bara säga att jag hat läst ut Metro 2033 i dag. Jag kanske skulle recensera den också. Den var riktigt bra. Förlåt för att jag inte har mer att skriva =(

                                                     /L

Så vet du att du har spelat för mycket CS

** 1. När din mamma drar undan gardinerna på ditt rum på morgonen skriker du "MOGEN TEAMFLASH, JÄVLA NOOB".

** 2. När du äter så byter du snabbt från kniv till gaffel och tillbaka.

** 3. När du springer genom affären när du handlar eftersom du bara har 15 sekunders buytime.

** 4. När du skriker, "sluta blocka jävla noobs!" i kön till bion.

** 5. När du skriker ut "Need backup!" på prov.

** 6. När du tror att skyltdockorna i affärerna är folk som laggat fast. 

** 7. När du hör väckarklockan och springer och hämtar verktygslådan för att deffa.

** 8. När mamma skriker och man trycker på stopsound.

** 9. När du ser en Action-film och undrar om hjälten recordar.

**10. När du börjar tänka ut taktiker och poss. Utanför cs


Mafia Wars och Farmvile försvinner från facebook
Enligt en Techcrunch-artikel har förhållandet mellan Facebook och casual-spelstillverkaren Zynga varit svajigt den senaste tiden, framförallt beroende på att Zynga är missnöjda med att FB tar en 30-procentsskatt på deras Facebook Credits.

Enligt uppgifter ska de båda företagen ha talat med varann om situationen, men ingen lösning har ännu hittats. Istället har FB hotat att stänga av notification feeds för Farmville medan Zynga hotat att lämna sajten helt för att skapa en egen spelportal för casual-lirare. Nedan läser ni de uppgifter en "anonym källa" meddelat Techcrunch: 

Pincus [Mark Pincus, Zynga-chef] meddelade vid ett 17.00-möte igår hos Zynga att Zynga kommer skapa en egen spelportal vid namn Zynga Live. Zynga Live-initiativet är ett socialt spelnätverk. Facebook och Zynga har förhandlat om Facebook Credits och förhandlingarna gick inte alls bra. Under förhandlingsprocessen stängde Facebook av Zyngas feeds och hotade att stänga ner spel. Zynga, å andra sidan, hotade att lämna Facebook helt och hållet och förbereder sig för detta i de kommande veckorna.

Varken Zynga eller Facebook har givit något konkret uttalande om den specifika situationen ifråga.

 


Så vet du att du har spelat för mycket wow

Tänkte göra en lite serie på hur du vet att du har spelat för mycket. Den här gången: så vet du att du har spelat för mycket wow

...du blir arresterad utanför en flygbas efter att ha krävt att få ta en Gripen och flyga till Ironforge.

...du väntar dig ett gult sken varje gång du fyller år, och ett blått sken när ditt husdjur fyller år.

Detta är en annons:

...du säger åt din dotter/lillasyster/annan liten flicka att hon får vänta tills hon är 40 innan hon får börja ta ridlektioner.

...du ställer dig mitt på stadens torg och frågar högljutt efter vart en godtycklig person i staden befinner sig.

 

 

...du tycker dig se gula utropstecken ovanför varje person som ber dig om en tjänst.

...du tycker att alla blå och lila föremål automatiskt är värdefulla.

...du bara sover fem timmar i veckan - på fredag morgon.

...du försöker gå rakt genom kön fram till bankluckan.

...du förvånas över att det faktiskt blir mörkt om natten

...du tror att en ingenjörsexamen går att köpa för fem silvermynt 

...du ringer till Tradera och klagar eftersom de prylar du köpte inte ögonblickligen dök upp i din brevlåda.

...du försöker bryta upp Postens gula brevlådor för att se om du har fått någon post.

...alla dina kompisar har namn som Osavi, Nimble, Blackangel och Reznor.

...du ringer och bokar tid för att förlänga dina öron till trettio centimeter.

...du lyckas fälla ett djur när du är ute och jagar, och väntar sedan tålmodigt på att det ska respawna.

...du desperat söker genom bibliotekets alla böcker i ett försök att lära dig frammana en succubus.

...du tror att du är osynlig så fort du hukar dig ner.

...du läste hela listan och fattade allt jag syftar på.

...du inte läste listan eftersom det är ett slöseri med dyrbar speltid. Time is money friend


Jag loggade in på...

Jag loggade in på facebook och såg minst femton statusuppdateringar av folk som va på dream hack. Okej det är väll okej med det om det inte vore för att alla som skrev det var tjejer som jag är ganska säker på att de inte spelar något. Iaf inte något onlinespel. Och då undrar jag. Vad är meningen med det? Men om de tycker att det är kul så är det väll kul. Jag är inte den som är den. Jag tycker att det är bra att tjejer spelar spel. Men efter nyheten om counter strike source i går så fick jag ett infall att spela cs 1.6 och min känsla efter det är: VARFÖR sitter jag med den här skiten. Det finns tusen spel som är bättre än det här. Därför slutar jag med det nu.

                                                 /L


Har haft det riktigt...

Har haft det riktigt körigt den här veckan. Har ni mig på facebook så har ni nog förstått det. Jag kan ha skrivit det här på bloggen tidigare i veckan. Jag har helt enkelt inte haft tid att skriva något. Min vakna tid har varit: Äta, skola och läxor. Det är knappt så att jag har hunnit med att vara på toa. Sprolla. Nu har vi ju lite ledigt och då ska jag hinna spela ikapp. Jag hittade en spännande nyhet också.

En ny version av Counter Strike Source finns som beta på Steam. Tyvär så finns det inga platser kvar men jag tänkte att jag skulle skriva lite om vad som har hänt från förra spelet. Här är ändringslistan:

 • 144 achievements added
 • New lifetime player stats and summary screens
 • New match player stats and summary screens
 • New end of round display with MVP and interesting fact about a player
 • Updated scoreboard with new icons, visual style, MVP stars, and avatar pictures
 • New cinematic death camera
 • New domination and revenge system
 • Added avatar icons to voice chat, scoreboard, and end of round display
 • Incorporated many source engine updates
 • Nu blir det att spela League of Legends och göra en recension i helgen.

                                                                       /L


  God morgon...

  God morgon, sov mer än halva söndag och när jag vaknade så hade jag tjockat så mycket att jag blev tvungen att träna sönder. Nu så har vi ju också kommit in i en så kallad skolvecka där allt ska in så jag kommer att hina spela minimalt lite. Jag har iaf spelat League of Legends också så jag ska försöka komma med en recension här senare i veckan när vi är lediga. Dessutom ska jag spela Stimulus pack och skriva lexcon. Nu när jag ser allt som jag ska föra så vill jag somna på tangentbordet.

                                      


                                                /L

  God natt

  Nu har jag suttit uppe hela natten och spelat modern warfare 2. Nu ska jag gå isäng så jag orkar göra svenska i morn.

  Lan

  Hej alla, i natt så blir dett att med tjock skärm, två monster och två vänner som sällskap spela Modern Warfar 2 tyvär så kommer jag inte att kunna spela så mycket stmulus pack eftersom att varken Robert eller Fille har det men jag ska spela det lite ändå. Hoppas att vi ska spela co-op också. Det blir skoj. 

                           /L

  I dag ska jag...

   

  I dag ska jag vara sur. Jag var inne på game i dag och hade tänkt köpa Mass Effect 2. Det ända problemet var att det är från 18 år och då fick jag inte köpa det utan förälder. På vilket jävla sätt skulle det bli någon skillnad för mig att spela spelet om mina föräldrar sa att det va okej eller inte? Dessutom så fattar jag inte varför det är från arton. Jag tittade på baksidan på spelet och såg varnings symbolen för våld och fult språk. Och då är min fråga. Är det stor risk att jag tar pappas älggevär och går ut och skjuter folk bara för att jag hör ordet Fuck i ett spel? Nej. Och är risken stor att det händer om jag skjuter med futuristiska vapen på robotar? Nej. FUCK ÅLDERSMARKERINGAR PÅ SPEL. I morn blir det iaf lan. Då blir det att hårdspela DLC:t till MW2 =)

                               /L

  Det kommer att bli en...

  Det kommer att bli en stressig vecka nästa vecka. Jag har hur mycket som hällst jag ska spela. Ett ton läxor, jag ska börja på lexikonet plus att man kanske borde vara lite social också. Men det blir roligt. Jag fick ett stimulus pack av Activision så det ska jag pröva. Men på tal om Activision så har jag hittat en väldigt stor nyhet.

  Nyheten är att Activision köper upp bungie. Och för dig som inte vet vad bungie är så är det skaparen till Halo spelen. Nu har de slutat med det och gått till Activision och ska utveckla något helt nytt. Jag gissar att det kommer att bli ett fps mmo eftersom att de har stor erfarenhet av de spelen. Dessutom tror jag att det kommer att bli till alla platformar eftersom att Activision kan jobba med alla. Men det blir spännande att se vad som kommer där ifrån. Nu är det alltså två nya studios att hålla reda på. Respawn entertainmen och den här som inte är en ny studio men det kommer att bli ett stort spel.

  Vill ni följa min blogg så finns alla länkar till vänster.

                                              /L


  Black ops trailern...

  Black ops trailern har ju släppts som jag har sagt och här är den. Eftersom att jag inte spelade cod 5 world at war så förstår jag inte riktigt vad den handlar om men jag fattade att det finn ak47:or och hellokoptrar. Tydligen också atomubåtar. Sedan har jag hört att det ska vara fler moderna vapen. Här är trailern så får ni dömma själva.
  Jag har btw börjat fundera på en idé till ett litet lexikon som innehåller fakta om spel och spelutvecklare så att nya läsare kan hänga med. Jag får återkomma.

  Följ mig på twitter och facebook också. Nu har jag ju fixat länkar ute till vänster.

                /L


  Måste ses

  Förlåt för att det var så länge sedan jag lade upp en recension. Jag håller på att spela ett spel som heter League of Legends men jag har så sjuuuuukt mycket läxor så jag hinner inte spela. Jag ska dessutom försöka få tag på en kod till stimulus Pack. Jag har också hittat en sjukt rolig film som MÅSTE ses =)  Villl bara säga också att jag finns både på facebook (kanpp till vänster), twitter: (kanppen till vänster) och på bloglovin (också en knapp til vänster).

                                                         /L

  I går var jag på...

  I går var jag på Jhon Bauer och hälsade på. Det var ganska intresant, jag fick lära mig lite av tekniken bakom spel där du klickar på marken och gubben går dit. Det var ganska komplicerat men det hade med att datorn prövade två vägar och räknade ut att på ena stället kom man lite närmare än det andra och så gick man dit, sedan kunde man välja på två ställen till man kunde gå och då räknade datorn utvilket som var närmare, och så fortsatte det tills den var färgig. Eller det var lite mer komplicerat än så. Vi fick också låna datorer där och det är anledningen till att jag kunde uppdatera facebook kl.12 i går Emma.

  Nu har jag även fixat en facebook gillla knapp till fänster så nu är det mycket lättare att gilla min blogg på facebook =)

                                /L

  Det nya Call of Duty spelet...

  Det nya Call of Duty spelet ska heta Black ops och för bara någon timme sedan släpptes trailern. Kotaku håller som bäst på att titta igenom den för att försöka hitta något matnyttigt och de har bland annat hittat djungler, atomubåtar, högteknologiska plan och vinterlandskap. Trots att detta låter spännande så tror jag inte att jag kommer att skaffa spet ändå eftersom att det är Treyarch som gör det och jag tycker inte att deras spel är lika bra som Iw:s spel. OCh eftersom att IW iprincip har gått i graven så kommer det nog inte att komma något nytt spel från dem.

  Följ mig gärna på Facebook: www.facebook.com/skegamer.blogg.se. Eller med Twitter: www.twitter.com/skegamer. Eller klicka på länken till vänster.

  /L

  BodyBug

  Jag har fått nys om en ny spelkonsol som ett svenskt företag som heter Movinto Fun håller på att jobba med. Den nya konsolen heter BodyBug och ser ut lite som en tennisboll med ögon. Den ska släppas i slutet av året och man spelar på den igenom att röra sig för den innehåller en axelerometer (stavning?) och den känner av hur du rör dig. Du ska också kunna spela tillsammans samt ladda upp dina poäng på internet.                                       /L

  Förlåt för att jag inte...

  Förlåt för att jag inte uppdaterade i går men jag sov typ bort hela dagen plus att det är en röd dag så ingen har typ jobbat i dag häller så. En liten nyhet har jag iaf hittat.

  Det finns en person på Obsidian, närmare betsämt shefen där som säger att alien vs predator RPG:t var nästan helt färdigt, det var bara lite kod till som skulle dit och alla utomstående som skulle ha spelat det skulle ha anntagit att det var färdigt. Det tråkiga med det är att vi inte kommer att få veta varför spelet lades ner förns i februari 2011. Jag tycker att det va synd att de lade ner det för jag tror att det hade kunnat bli roligt =)

                         /L

  RSS 2.0