Det blev inte...

Det blev inte att fara på DH i dag men i morgon blir det att fara dit. I dag har jag visat Filip Minecraft också. Var lite taskig och ställde in inverted mus när han skulle spela. Trotts detta så lyckades han ådstakomma detta:Allt uppbyggt av TNT bitar

Spelhelg

http://alltomprylar.se.taz.kontrollpanelen.se/wp-content/uploads/2008/09/080919-pro-gaming-table.jpg

Jag vill minnas att jag sa i går att jag skulle bygga en bil i Minecraft... Jag gjorde slag i saken och släppte loss min kreativitet. Tyvärr så var jag mer kreativ än jag var skillad så mina bilar liknade mer näbbdjur eller en förvuxen ödla med hjul på fötterna. Jag tänker dock inte låta mig nerslås av detta och i helgen ska jag istället lyckas genomföra någon annan av mina briljanta ideér.

För övrigt så kommer det här att bli världens gamerhelg. Jag fick nya nummret av PCG i dag samt DH i morn. Som om inte det vore nog så ska jag grotta ner mig i Mass Effect två också... Det finns en liten risk att jag kommer att ha utvecklat någon form av alergi mot soljus innan nästa veckar är slut men det är en risk jag är villig att ta. Tills vi ses igen...

Oj vänta. Innan jag slutar. Nästa vecka kommer mina intryck från Dreamhack också så håll utkik....

/L

Minecraft 24/7

http://lanraiders.co.uk/wp-content/uploads/2010/01/14ju8hf.png

Nu är det oficiellt, i och med det här inlägget, att Minecraft har tagit över min hjärna. Hela dagarna när jag går runt så ser jag hela världen i block. Min hjärna är typ uppdelad i två nu också. Den ena delen fokuserar på skolan och att gå och andas och allt vad man kan behöva fokusera på under dagen. Den andra är helt fokuserad på Minecraft. Hela tiden. Till och med när jag sover. Minecraft, Minecraft, Minecraft. Ni ska bara se alla sjuka ideér som jag har lyckats komma på. Min senaste idé är att bygga en bil. Några av de mindre skruvade ideérna är t.ex. att göra hela världen chackrutig, göra ett stort klassrumm och göra en curling bana. Det var bara några av de minst skruvade. Jag tänker inte berätta de mäst skruvade för då lägger de väll in mig på psyket eller något...

Nu ska jag i alla fall bygga en bil.

/L

JFG

Det här inlägget är tillägnat Viktor. Plus att alla som fårgar mig dumma frågor om var jag laddar ner t.ex. Icy Tower kan lyda det goda rådet som ges.

Klicka på länken nedan:

http://www.justfuckinggoogleit.com/

/L

Stress...

http://kulturkonsument.files.wordpress.com/2009/11/stress.gif?w=424&h=311

Dagarna går och vi kommer närmare och närmare årets största spelhändelse i Skellefteå. Dessutom så kommer höstlovet närmare. Det som jag ska spendera med att spela Mass Effect 2. Av denna anledning så känner jag att jag inte har tid att skriva något vettigt eftersom att jag ju ska spela ut det första Mass Effect tills dess och jag har en bit kvar. Dessutom måste jag spela mycket mer Minecraft (eller måste och måste. Jag VILL spela mer minecraft) och börja knåpa på en Recension. Som om jag inte hade tillräckligt mycket på min fritid så ska dessutom skolan hålla på med något som kallas för läxa som de försöker tvinga mig att göra. Så jag känner som sagt att jag inte har tid med det här så... Hejdå

/L

SpaceI dag såg jag en kul sak. Nämligen en lekpark som var byggd som ett spel, eller om det var spelet som var byggt som en lekpark... What? tänker ni säkert nu men jag ska förklara.

Idag var vi och såg någon random pjäs på Nordanå och eftersom att alla hade hört att skeppet var flyttat in på gården så tänkte vi att vi skulle se hur det såg ut. När vi kom dit så möttes vi av en besvikelse dock. Det verkade som att Skellefteå sin vana trogen hade tagit en kul lekpark och gjort den till en stilren lekpark som förvisso var godkänd på alla säkerhetspunkter men som suger. En närmare titt visade dock att den var byggd som ett spel.

En kontrollenhet vid sidan av som bestod av en gungbräda som man kunde vicka på för att göra val samt en skärm som visade highscore och där du kunde välja spelläge gjorde att du kunde starta olika spel och den höll även koll på highscore. Sedan var det olika knappar i klätterställningen som (i det spelläge vi prövade) man skulle trycka på så fort de blev gröna. Systemet kallades tydligen för space.

Jag tycker att det är helt amazing att de har satt en sådan i en lekpark. Däremot så har jag svårt att tänka mig att små barn kommer att ha så stort utbyte av det eftersom att vi knappt lyckades förstå hur man skulle gå tillväga. Men epic winn till Skellefteå kommun som har gjort en kul lekpark efter 2008. Den enda nackdelen är att den är på andra sidan älven.

/L

Minecraftfootball

Här om natten ( I morse om man ska vara exakt) satt jag och spelade Minecraft och fick den lysande idén att bygga en blomodling. Nu ville det sig så illa att det inte blev en blogodling utan det blev en fotbollsplan i stället. Alla har väl hört uttrycket: "Pics or it didn't happen" Inte? Men jag tänkte i alla fall lägga upp lite Pics för it did happen...


Fin läktare på andra sidan också


Kanske skulle ha hittat på något snyggt på den där sidan också?

På tal om minecraft så borde jag börja fundera på en recension snart...

/L


Games For Windows Live

Games for Windows Live görs om nästa månad


Läste på pcgamer.se att Microsoft ska göra sin känst Games for Windows Live ska bli bättre. Enligt min mening så behöver de inte göra sig besväret. Jag tycker att det är fucked up beyond all repair. Det är inte speciellt snyggt, det har INGA roliga funktioner förutom att man kan få Achivements vilket inte heller funkar eftersom att då måste man vara inloggad och för att få några. Vilket inte funkar heller eftersom att man måste vara 18 för att få skaffa ett onlinekonto. Alternativt ha en målsmans tillstånd vilket är jätteomständigt att få. Det är Bill Gates fel, allt för att inte bli stämd. Dessutom så går inte att hitta på någon ålder eftersom att den interagerar med ditt MSN konto direkt och där har du ju din riktiga ålder inlagd.

Samanfattningsvis. Games for Windows Live är värdelös förutom en cool funktion som jag ändå inte kan få tillgång till. Det kommer inte ens bra spel dit. Så om någon från Microsoft läser detta så... Don't bother.

/L

wow cinematisk trailer

Blizzard har släppt en cinematisk trailer till Cataclysm nu och den ser RIKTIGT bra ut. Man blr bara helt sugen på att spela det när man ser den. Och eftesom att jag är så, jag vet inte, snäll kan vi säga så tänkte jag göra det lätt för er och lägga in den så att ni kan se vad ni tycker om den.

OBS! Se den i 720p.


Mass Effect

Lovade ju att jag skulle lägga ut den skrivna recensionen av Mass Effect. Eftersom att jag bara har fått en kommentar om att jag skulle ändra till skrivna recensioner och den var positiv så kör vi på det. Så här har ni den, recensionen av Mass Effect (det första spelet)

Mass Effect.


Under en Marsexpedition år 2148 så upptäcks någon form av utomjordisk teknologi som kan användas till att färdas över hela galaxen. Människorna kallade det för den största upptäckten i människornas historia. De utomjordiska släkterna som befolkade galaxen kallade det för

Mass Effect


Tänk dig ett spel där du får specialdesigna din spelkaraktär. Tänk dig sedan ett spel där du kan göra val som påverkar hur historien kommer att se ut. Ta allt detta och lägg till en ostig story ute i rymden så har du ungefär det som Mass Effect är.

 

Spelet inleds med att din karaktär står på ett rymdskepp och tittar ut genom ett fönster på Jorden. Samtidigt får du lyssna på ”Ambassadeur Udina” och ”Captain Anderson” när de sammanfattar din bakgrund. Beroende på vad du valde i början så säger de olika.

 

Det första du får göra i spelet är att gå omkring på skeppet Normandy. Din första uppgift är att gå och prata med Captain Anderson. Han berättar för dig att en viss Nilus ska undersöka hur bra du är i fält. Om du lyckas bra så kommer du att som första människa bli utnämnd till Spectre. Galaxens superpolis.

 

Uppdraget går dock inte som planerat. Nilus blir mördad av en gammal vän som heter Saren. En annan Spectre. Sedan går spelet ut på att bevisa att Saren verkligen mördade Nilus. Under ditt sökande så snubblar du också över fakta om ”The Reapers” en utomjordisk ras som är en korsning mellan maskiner och biologiskt material som skulle kunna utplåna hela galaxen.

 

Vid sidan om denna minst sagt ostiga storyn så finns det en massa sidouppdrag ute i galaxen som du kan åka och göra. Så som att hitta metaller eller andra artefakter. Detta görs genom att landstiga planeter och sedan leta efter ovan nämnda saker.

 

Spelet är visserligen ganska gammalt men jag tycker ändå att grafiken är bra om man slår av ”filmgrain” i Optionsmenyn. Jag tycker dock att alla ser lite platta ut och Shepard som du spelar som ser fruktansvärt ful ut när han springer men om du har tänkt spela tvåan som kom tidigare i år så MÅSTE du nästan ha spelat det här annars tappar du jättemycket i storyn. Storyn är också den enda anledningen att spela detta spel eftersom att gameplay inte är så kul.

 

Gameplay hade kunnats göra roligare om man tagit bort momentet att man skulle pausa striderna och bestämma vad dina lagkamrater ska utföra när spelet återupptas och bara göra det till en shooter.

 

Ganska snyggt spel med fruktansvärt bra story. Det dras dock ner ganska mycket av att det är så dåligt gameplay.

Betyg: 6/10


Nytt format

http://agneesm.blogg.se/images/2010/skriva_90341246.jpg

Gissa vad gissa vad gissa vad? Eller okej. Det är inte en SÅ jättestor nyhet. Jag tänkte bara att jag skulle byta format på recensionerna. I stället för att prata in recensioner så ska jag skriva recensioner. Jag vet inte vad ni tycker om det egentligen. Har ni invädndnignar så kan ni ju skriva en kommentar.

I alla fall. Jag har lite olika anledningar till att göra denna relativt stora förändring.

För det första: Min röst låter ju som... Den låter inte så bra.
För det andra: Om jag skriver recensioner så blir jag bättre på det och då kan det kanske leda till att jag kan jobba med att recensera spel i framtiden.

Jag har faktiskt skrivit en recension av Mass Effect som jag tänkte att jag skulle lägga upp i mogon.

/L

Mass Effect Masterplan (ep 2)

http://www.johng.co.uk/wp-content/uploads/2007/11/mass_effect_logo_sm.jpg

Jag tänkte att jag skulle upplysa er om att jag nu har fixat buggen i Mass Effect så nu kan jag spela klart det till höstlovet. Det löste sig genom att jag gick in i koden i spelmotrorn och granskade den och insåg att en kodrad hade blivit muterad av någon annledning och...

Nej jag skojar bara. Det löste sig genom att jag laddade om en checkpoint en dryg halvtimme bakåt. Var förvisso drygt att spela igenom den halvtimmen en gång till men det var det nog värt tror jag med tanke på alla roliga timmar jag kommer att ha med Mass Effect 2.

Jag vet att ni bryr er innerst inne och att ni kommer att läsa det här och glädjas med mig. Om inte så är jag van...

/L

Mass Effect masterplan

http://www.johng.co.uk/wp-content/uploads/2007/11/mass_effect_logo_sm.jpg

Jag misstänker att mina planer kommer att gå om intet angående Mass Effect. Jag vet inte om jag har skrivit om dem här. Om inte så ska jag berätta dem. Om jag har gjort det så kan ni ju läsa dem igen.

Min plan är att spela Mass Effect, (det första spelet) maxa det fullt och få alla att överleva  lagom till Höstlovet. När höstlovet sedan kommer så ska jag avskärma mig från omvärlden, importera min save från Mass Effect 1 till mass Effect II och bara spela det hela veckan.

Det är en bra plan som tyvärr kommer att faila tror jag eftersom att jag har hittat en bugg i det första spelet. Det är inte direkt en kul bugg. Det är nämligen så att jag håller på att utforska en planet och det funkar jättebra så länge jag sitter inne i Makon. (fordonet som man använder för att köra omkring på planeter) När man däremot går ur den så kommer det upp en ruta som säger något osammanhängande och när man kryssar den så stängs spelet ner. Jag ska försöka fixa det. Vi får se hur det går. Önska mig lycka till.

/L

Dreamhack

http://yourtodolist.se/site_management/userfiles/images/users/51/images/Dreamhack(1).png

Den 29:e Oktober så är det ju som alla vet en realtivt jättestor händelse som kommer att utspela sig här i Skellefteå. Då kommer nämligen en massa gamers (och en massa annat folk) att stänga in sig i en lokal hela helgen och göra det vi alla älskar att göra mäst av allt. Spela spel. Eftersom att jag har tagit på mig att vara en spelblogg i SKELLEFTEÅ (därav namnet skegamer) så kommer jag självklart att vara där och skriva om årets höjdpunkt. Ska du också dit? Det hoppas jag och då ses vi där.

Just Cause 2 stunt

Sqare Enix har haft en tävling som gick ut på att skicka in en film på det bästa stuntet i Just Cause 2. Efter att de utsett en vinnare så har de nu släppt filmen som tog hem första priset. (som bestod av en check på 66 500 kronor.)

Så här har ni den:Zombies

http://www.awem.com/pictures/plants-vs-zombies/plants-vs-zombies-pic05.gif

Har funderat lite på det här med zombies eftersom att de tydligen ska pressa in dem i vartenda spel som släpps nu för tiden. Det jag har kommit fram till är att jag inte FÖRSTÅR zombies. Ska förklara detta.

Som jag har förstått det så det enda zombies gör är att gå omkring och säga "BRAAAAAINS" Jag har aldrig förstått varför de är ute efter människor. Visst de vill ha deras hjärnor men om ni tänker vad som händer i zombiespel när man blir dödad av dem så får man ju bara en Game Over ruta. Man får inte se någon animation där de äter din hjärna eller vad de nu ska göra med den.

Det känns ibland som att zombies finns för att man vill ha någon fiende som man inte behöver komma på någon storry bakom och som man inte kan relatera till eller känna någon empati för någon. Vilket inte är helt fel i alla spel men är det verkligen okej att ha dem i alla spel. Släng in något annat. T.ex. golems kanske. Hitta på någon kul storry och släng in golems.

Stora förändringar...

Pff vad ska jag skriva här i dag då? Känner mig helt slut, det är väldigt mkt på skolan, jag känner egentligen bara för att spela Mass Effect så att jag blir klar med det och sedan peppar vi höstlov då det blir att spela mycket.

Jag läste btw att World of Warcraft, ni vet det där online rollspelet med några spelare, skulle genomgå en massa stora förändringar innan den här veckan är slut. Jag orkade inte riktigt läsa igenom nyheten (hata mig inte) men bland annat så skulle talangträdet möbleras om. Om du vill läsa hela nyheten så klicka här.

Linus out.

Apoklaypsen

Angående att så många spel handlar om zombies i dag så tänkte jag på en sak. Om apokalypsen skulle komma och alla skulle bli till zombies. Du överlever och får ta med dig tre personer. Här är de jag skulle välja:

Barack Obama:
För att han är ju politiker och då kan han ju leda samhället efter att alla zombies är döda. Plus att han känns som en politiker som kan slåss också och det är ju bra.

En forskare.
Gärna en snygg kvinnlig en som både kan hjälpa mänskligheten tillbaka till sitt teknologiska esse samt hjälpa till att återbefolka världen.

Chris Ryan:
För att han är militär i Englands elitförband. Kan mycket om vapen plus att han överlevde två veckor ute i öknen utan mat nästan och gick med 20 kilos packning. Det känns som att han kan överleva.

Det är de som jag skulle ta med mig. Vilka skulle DU ta med dig?

/L

Ingen lust

http://bastardo.blogg.se/images/2009/sad_man_38557664.jpg

Jag har inte lust att blogga i dag. Har inte lust att spela något. Har inte ens lust att fara ut och springa. Jag har inte lust att göra något i dag. Livet suger i dag. Får inte ta bort min ortos fören på Torsdag så ingen innebandy före det. Det roliga som ligger närmast i tiden är väl onsdag. Dit längtar jag för då är det curling.
Jag vet att alla bryr sig.

Jag har ångest över mitt franskaprov också. Är för visso på tisdag v. 42 men jag kommer inte att lära mig allt till dess.

Om vi skulle få in något spelaktigt i det här inlägget också kanske? Jag har börjat spela wow igen. Det känns som att jag alltid börjar på hösten. Det är för att man självklart är Gnome och de startar ju på ett ställe där det alltid är vinter vilket ger en pepp på vinter och snö.

Om någon vill spela med mig så finns servern här
Realmlist: set realmlist 94.23.32.135

http://gnomeaggedon.files.wordpress.com/2009/02/gnome-ad3.png

Nintendo 3DS

http://spelblogg.pricerunner.se/wp-content/uploads/2010/06/3ds.jpg
Tänkte bara berätta att det har kommit ett pris på Nintendo 3DS som jag är liiite FÖR taggad på.

Priset ska i alla fall vara 25000 JPY (Japanska yen) vilket enligt Forex blir tvåtusenetthundraett komma trettioåtta (2101,38) kr. Tyvärr så kommer den inte före Jul. Tror att den ska komma i April någon gång. Vilket är synd eftersom att jag har hört från olika ställen att den skulle komma i Oktober i år. Men nu får vi alltså vänta några månader till...

De spel som jag är mest taggad på är Kid Icarus: Uprising och Kingdom Hearts.

http://files.g4tv.com/ImageDb3/165687_S/Miyamoto-Asks-Fans-To-Wait-For-Kid-Icarus-News.jpg
(Kid Icarus: Uprising)

http://www.takeo.blogger.com.br/KingdomHearts2Sora.jpg
(Kingdom Hearts)

Sidmetal

Jag tänkte att jag nu officiellt ska introducera er till en ny musikgenre. Kallad sidmetal.

Vad är Sidmetal (enl. Wikipedia)

Sidmetal är en relativt nyskapad musikstil som är en form av metal. Just den här metalformen skiljer sig från de andra på så sätt att den mixas med ljudeffekter från ett ljudchip kallat SID, Sound Interface Device. Detta lite speciella ljudchip satt från början i en föregångare till dagens datorer, Commodore 64. Med hjälp av detta ljudchip och moderna instrument skapas alltså den musik som kallas sidmetal.

En av, för att inte säga de enda, pionjärerna inom sidmetal är det svenska Luleåbandet Macinae Supremacy. De använder sig av SID med hjälp av en SidStation, som är en modern implementation av SID.

Och bara för att göra det lättare för er så kan ni lyssna på den låten som jag anser vara deras bästa låt här nedanför.Vad tycker ni?

/L

Bejeweled

http://somekindoffabulous.files.wordpress.com/2010/02/new-bejeweled-blitz-facebook-interface.jpg

Jag har märkt en lite konstig sak. Jag har någon slags läskigt pervers förkärlek till små spel utan någon direkt mening förutom att göra samma sak om och om igen för att få mer poäng. Inte sagt på något sätt att jag ogillar trippel A spel med skitbra grafik och jättetunga storys. Jag menar bara att jag kan lägga ner mer tid på Quadrapop än Cod (kanske inte jättedjup story men ni fattar poängen).

Min senate hangup som jag är totalt lost i är Bejeweled Blitz på facebook. Klicka på två diamanter dredvid varandra för att få dem att byta plats, skapa en rad med tre eller fler diamanter på rad och raden försvinner och du får poäng. Du får en minut på dig att skaffa så mycket poäng som möjligt och sedan finns det en liten topplista med alla dina vänner som har spelat spelet.

Jag tror att jag ha spelat Bejeweled i kanske tre timmar totalt. Vilket betyder att jag har spelat det totalt 180 gånger. Vilket är ganska sjukt egentligen men spelet är ju helt genialt. Har du inte spelat det än så gör det! Skriv Bejeweled Blitz i sökrutan och ta den översta träffen så kommer du dit och kan försöka slå mitt rekord. Den här veckan är det 155,400. Mitt högsta resultat någonsin är 262 050.

/L

Lanboy Air

http://www.antec.com/images/400/LanboyAir_Pa.jpg

Tro det eller ej men det här är faktiskt ett datorchassi. Riktigt vad man ska med det till vet jag inte men det är sjukt coolt. Eller hur? Den finns tydligen i blått också så jag funderar på att köpa ;)

Såhär ser den i alla fall ut när man har stoppat in alla saker man ska ha in i den och sedan viker ihop den. Jag vet inte, skulle nog hällre köra med den utfälld sådär som på bilden ovan ist.

http://ecx.images-amazon.com/images/I/41ajP-GYYUL.jpg

/L

N00b Boyfriend

Jag har verkligen ingenting emot mina föräldrar. De är bäst men jag måste säga att det vore über stekigt att ha sådana här föräldrar

http://www.youtube.com/watch?v=JVfVqfIN8_c

Det gick tyvär inte att lägga upp videon men ni kan ju titta på den på youtube. Den är jätterolig :D

/L

Confirmed by Blizzard

http://www.lillagumman.se/wp-content/uploads/wow-twin-blades.jpg

Nu har Blizzard "äntligen" confirmat ett releasedatum till World of Warcraft Cataclysm. Stavat 7:e, wait for it, december. Vilket på Blizzradspråk betyder 28 mars 2011.

Okej det där var kanske lite dumt men Blizzard brukar ju försena sina spel ganska mkt. Jag tror att de försenade Starcradt II ungefär ett år. Kanske mer jag vet inte riktigt. Men det blir iaf kul med en ny expansion till WoW.

På tal om det så läste jag i PC Gamer att de hade frågat sina skribenter hur länge WoW skulle leva. Runt 2013 så gissade de flesta. Någon gissade på 2011 p.g.a för höga förväntningar. Jag tror på 2013 då folk har vuxit ifrån wow och det finns så många andra konkurerande onlinespel. Vad tror du?

/L

404

http://www.blog.wareseeker.com/wp-content/uploads/2009/10/404-error-nothing-found-demotivational-poster.jpg

Jag vet inte riktigt vad som hände i går men min blogg bara försvann. Jag gick in på den och fick bara 404 fel.
(som ni såg om om ni följer mig på twitter och facebook) Det varade dock bara någon timme och sedan var den tillbaka. Jag har ingen anign om vad som hände men jag skulle väl tro att det har något att göra med att blogg.se hatar mig. Jag vet inte varför de gör det.

Det kan vara så att de är sponsrade av Microsoft och så såg de att jag sågade Microsoft ganska hårt förra veckan och då tog de bort min blogg en timme som en varning.

Bara konspirationstorier men det kan säkert stämma.

/L

Google

Jag lovade ju att jag skulle göra en lista med alla Googles program som jag kunde hitta. Alla dessa program (och aplikationer) finns på riktigt och går att hitta igen om man söker reda på dem.

Google translate
Google erth
Google wave
Google buzz
Google maps
Google chrome
Google Videos
Google Doc
Google books
Google calendar
Google Checkout
Google desktop
Google Diktionary
Google finance
Google Groups
Google Health
Google News
Google reader
Google Scholar
Goolge TV
Google SketchUp
G-mail
blogger
Picasa

Dessutom äger de ju:
Facebook
Youtube.

Jag tror att det där var typ alla som jag kunde komma på. Om ni känner till något mer som jag inte har tagit med på listan så får ni gärna skriva det i en kommentar.

Vad kan man då dra för slutsats av detta? Jo att snart kommer Goolge att äga hela Internet... Komihåg var du hörde det först.
/L

Slut på praoandet...

Slut på Praoandet då. tycker väl inte att det ska bli speciellt kul att fara på skolan på måndag men man har ju knappast något val. Jag måste säga att jag tyckte om min plats. Kanske en av få.

Jag tror btw att jag kan börja spela PlayStation nu så jag kan spela KH. Dock så kan jag inte köra seriöst så jag kan inte klara ut det :(

Men det kommer inte att bli så mycket spelande i helgen eftersom att jag ska sova över hos Marcus så vi ska ut och ganstra Norrböle. Tänkte dock att jag skulle göra en liten lista på alla googles program i morgon. Kan ni ju se fram emot.

Och föresten... Är det någon som vet något ställe där man kan lägga upp videor som är längre än tio minuter och kan vara större än två GB?

/L

RSS 2.0