30% under lvl 10?

Jag hittade lite intressant fakta om World Of Warfcraft. Nämligen att 30% av alla som spelar det inte kommer över lvl 10.

Det kan tyckas lite konstigt med tanke på hur många som spelar spelet. 30% av 12 miljoner är ändå 8400000. (det där ärknade jag ut i huvet...) Men jag tror att det är såhär:

Folk spelar spelet. När de kommer upp lite i tio så inser de att det kanske inte var så kul att vara warior och så byter de till warloc och lvl: ar till 10 och inser att: Nej jag vill inte vara Human över huvud taget och jag är ändå bara lvl tio. Jag byter till Nightelf ist. Och sedan så kanske de har någon kompis som vill spela och då börjar de om för att de vill spela med sin kompis.

Jag tror att det är så. Det kan ju inte vara så att 8400000 personer inte vet hur de ska lvl:a efter lvl tio.

Det är vad jag tror. Har du någon annan teori? Berätta gärna i en kommentar.

/L

Twitter

http://www.genshiken.se/twitter.png?ds

Jag har inte rikigt tid att blogga just nu. Jag håller på att försöka lära mig Twitter. Vilket värdelöst socialt media det är egentligen. Jag fattar tanken med att man kan skriva små "statusuppdateringar" om vi ska snacka facebookspråk. Men det kan väl inte kallas socialt media om man inte kan kommentera någon annans "statusuppdateringar"? Det finns så vitt jag kan se inget sätt att få tag på någon. Så vida man inte skriver typ: Linus vad har vi för läxa? Och då kan jag "svara" genom att skriva typ: Vi har ingen läxa i veckan Linus (min namn fantasi är ganska dålig). Och det är ju inte alls osmidigt om man har några hundra som följer en och följer kanske tusen pers.

Jag är helt säker att det ska finnas något lättare sätt. Annars så är det ju helt meningslöst och jag ska sluta direkt. Jag ska ge det en chans till. Mina fortsatta framsteg kan ni läsa om här.

Btw om någon kan twitter och har lust att lära mig så kan ni bara skriva en kommentar så kan vi snacka om saken.

/L

Off topic

Jag och Christer hade kul i dag och tittade på foton från indien. Sökorden på google va: Only in India

http://www.indiamike.com/india/attachments/3583d1133966134-only-in-india-the-weirdest-photo-beware2.jpg

Alltså jag vet inte men jag känner mig inte så väldigt hotad av mina personliga ägodelar?

http://rlv.zcache.com/caution_sign_has_sharp_edges_poster-p228958162084260877t5ta_400.jpg
Behöver jag säga något?

På tal om Indien så är jag jävligt stor i indien:Aa det var väl lite vardagsnöje som jag hade att bjuda på och som var helt off topic.

/L

Programnamn

Jag fick en snilleblixt i dag. Nämligen att jag skulle tömma datorn på en massa skitprogram som jag aldrig använder.
Heh. Lycka till. Jag klickade upp avinstallera program från kontrollpanelen och fick en lista på minst trehundra program som jag inte hade en jävla aning om vad det var för något och vad de gjorde.

Några program hade jag förstås koll på, jag är inte helt tekniskt handikappad. Men kanske 250 stycken har jag ingen aning om vad de gör. Då känns det ju inte direkt jättelockande att ta bort dem heller eftersom att datorn kanske slutar funka.

Jag ska ta tag i det snart och försöka googla fram vad programmen gör men VARFÖR måste de ha så konstiga namn? :O Hade de inte kunna heta typ: Program to play movies. Eller Program to write code in? Hade ju varit mycket enklare men jag gissar att det skulle få IT mediet att framstå som ganska töntigt. Jag menar vi kräver ju inte att filer ska heta: A guy saves the world eller A guy rescues a girl.

/L

Linux vs Windows

http://caunon.com/wp-content/uploads/2010/07/linux_vs_windows.jpg

Vill minnas att jag lovade att jag skulle förklara varför Windows är värdelöst i dag. Det finns en risk att det kommer att bli väldigt invecklat och tekniskt krångligt. Men jag ska försöka förklara det så att alla förstår.

Det första man måste veta är att ett operativsystem består av en kärna och en massa komponenter. I den här förklaringen så tänker jag jämföra Windows och Linux som är ett opensorce OS från Unix.

I alla fall. I Linux så är alla komponenter uppbyggda på ett snyggt sätt runt kärnan utan att "sitta ihop" med kärnan. (det kan låta ologiskt men om jag ska förklara varför det inte är det så måste jag bli mycket mer avancerad och då finns det risk att ingen förstår vad jag menar så ni får acceptera att det är så) i windows däremot så sitter allt ihop lite hur som helst. en komponent lånar lite från någon annan och någon från kärnan och allt sitter ihop på ett väldigt avancerat och onödigt sätt. Anledningen till att det är onödigt och lite smått "farligt" är för att om man skulle få in ett virus i Windows (vilket är tämligen lätt. Se gårdagens inlägg) så kan det spridas utan problem till alla komponenter och kärnan eftersom att allt sitter ihop. Så har man ett virus så kan de direkt det är inne komma åt allt på din dator.

Har man Linux däremot så kan viruset bara komma åt en komponent. Har man dessutom Firefox som webbläsare så är det i princip omöjligt att få virus.

Varför använder då alla windows? Jo det är för att till alla datorer säljs följer Windows med och installeras när du startar den första gången. Dessutom så görs alla program kompatibla med windows. Men alla är inte kompatibla med Linux.

En annan bra sak med Linux är att det nästan heter samma sak som mig ;)

/L

Mozilla vs Explorer

http://1.bp.blogspot.com/_cvam23eWiOk/R0f39R9OsEI/AAAAAAAAAAc/JvpUStOWc3g/s400/explorer+vs+mozilla.jpg

Efter att ha praoat på Wipro en vecka så börjar jag kunna ganska mycket om datorer och program och saker. En sak som jag har fått lära mig är varför Mozilla Firefox är bättre än Internet Explorer.

Alla fanboys där ute som gillar Mozilla kommer att säga att det är för att den bara är det och alla Explorer fanboys kommer att sätta något i halsen och komma dragandes med att det är storföretaget Microsoft som har gjort det vilket måste betyda att det är bäst.

Saken är den att Microsoft inte kan göra något rätt. Varken OS (operativsystem) webbläsare eller konsoler. (förklarar det där någon annan gång) Jag tänkte börja med att berätta lite fakta om de olika webbläsarna. Mozilla är ungefär 8mb stort. Internet explorer är ungefär 80mb stort.

Då skulle man ju kunna tänka att Explorer är bättre eftersom att det rent tekniskt sett borde ha fler funktioner men icke. de har ungefär lika mycket funktioner. Anledningen till att Explorer är så mkt större än Mozilla är att det är mycket mer effektiv kod i Mozilla. Koden i Explorer kallar på en massa protokoll som om de sätts ihop gör som den ska men haken är att man uppenbarligen skulle kunna ta bort 10% av koden och ändå klara sig fint. Det ända som de 10% kod som inte används gör är att det blir jättelätt att få in ett virus på datorn eftersom att ett virus kan använda sig av den överflödiga koden för att ta sig in.

Det i kombination med värdelösa Windows gör att det är jättelätt att sprida ett virus över hela datorn. Jag kan utveckla det där i morgon.

Det är därför Mozilla är bättre än Explorer sedan är det en smaksak vilket man tycker är lättare att använda.

/L

ipad

http://iphoneguiden.se/wp-content/uploads/2010/01/ipad-spel.png

I dag var det ju kvällsöppet på Stan med 20% rabatt så jag tänkte att jag skulle fara dit och se om jag kunde köpa Just Cause 2 med 20% rabatt eller något annat kul spel billigare. Nu visade det sig att det enda som var 20% på var det som låg i en liten låda som det bara fanns skitspel i. Det kan ju vara så att alla spel var slut men i alla fall. Det enda intressanta jag hittade var Everquest II limited Edition. Det var bara intressant för att man fick med en liten tiger. Dessutom så var Just Cause 2 tillfälligt slut. Mitt besök på stan hade kunnat bli totalt misslyckat men det blev det inte jag ska berätta varför.

När jag varit på Game så gick jag till Grafit och frågade om de hade något ex av ipad som man kunde få känna på och då hade jag så tur att killen som jobbade där hade ett eget ex som han hade med sig och som jag fick titta på. Den var skithäftig. Jag vet inte vad man ska ha den till men den var fortfarande ashäftig. Jag vill ha en men jag vet inte vad jag ska med den till men jag tror ändå att jag måste ha den.

/L

Arg på alltF*******ade j***a s***ns k*k h****tte. Jag måste jå omkring med någon j***a skena på tummen så jag är oförmögen att röra den. Vilket innebär att jag inte kan spela något medans jag har den. Vilket jag ska ha i tre-fyra veckor. Plus att jag inte får spela innebandy på tre-fyra veckor heller. Och som om inte det vore nog så är jag arg och sur av några andra annledningar som jag inte tänker skriva här. Saker går värkligen inte som jag vill. Någonsin. Jag tror jag ska gå isäng nu. Även fast klockan bara är halv nio och jag inte är trött. Vill bara att dena skitdag ska ta slut och jag hoppas att morgondagen blir bättre. Jag vet att alla läser min blogg för att veta hur jag känner och inte för att läsa om spel men tydligen ska man skriva hur man mår för att få fler läsare har jag förstått.

/L


Bildbomb

Eftersom att jag har spionerat på fjortisbloggar så vet jag nu hur man ska få många läsare. Man ska tydligen göra något som kallas för bildbomb så här kommer lite bilder från min praoplats:Lite anourlunda tangentbord som jag hittade. Titta lite närmare på O:et.Den här utrustningen kostade 30.000 när den köptes inSåhär ser en hårddisk ut innuti. Hade tråkigt och skruvade sönder en.Den här magneten plockade jag ur hårddisken, den var så stark att den fick ett gem att stå :D

                                           /L

Inget mer spel


Hej alla friska människor som inte har handen inlindad i gasbinda.
Det blev inget inlägg i går eftersom att jag failade på innebandyn och blev tvungen att åka på lassa och röntga tummen. Detta tog exakt hela kvällen så jag hade inte tid att skriva något. Som tur var så hade jag inte brutit tummen bara stukat den jävligt hårt så nu har jag lindad hand och ett återbesök inbokat till Torsdag. Tyvärr så innebär detta i förlängningen att jag inte kommer att kunna klara ut KH på ett tag och att det blir ytterst svårt att spela något över huvud taget. Inte okej. Men jag kan ju fortfarande hänga med i spelbranschen och tycka om allt som händer.
                                                           /L

FarmVilleVad är det med folk? Jag fattar det helt enkelt inte. Jag hade tråkigt en natt när jag satt vid datorn och klickade mig in på FarmVille och skördade lite träd. Nu verkar det som att ALLA mina vänner som håller på med FarmVille på facebook tydligen såg att jag var inte den där minuten som det rörde sig om och tänker: AHA Linus har varit inne på FarmVille. Spamma honom till döds med förfrågningar. Så nu tänker jag berätta en gång för alla: JAG BRYR MIG INTE OM DIN FARM. JAG VAR INNE EN MINUT FÖR ATT JAG HADE TRÅKIGT OCH DET KOMMER ALDRIG ATT HÄNDA IGEN. Så jag tycker bara att det är värt att nämna också att jag läste en stor artikel i PC Gamer att farmville tjänar miljoner på sitt GRATISSPEL. Bara lite sådär kul att veta. Nu hoppas jag att jag i alla fal har fått fram min åsikt om farmville och jag hoppas att ingen skickar någon mer förfrågan. Och den jäveln som börjar skicka MaffiaWars förfrågningar till mig kommer jag att söka upp och **** **** *** *******.

                                                        /L

MusikMed anledning av min fina hyllning till Portal låten i går och att jag sitter ensam hemma och dunkar Dead By April på högsta volym så tänkte jag fråga er. Brukar ni lyssna på något när ni spelar? Jag gjorde det hela tiden förut men nu när jag har börjat spela Biowarespel där man måste vara koncentrerad på det som sägs hela tiden så har jag gått ifrån det lite. Däremot så lyssnar jag alltid på musik när jag spelar t.ex. Lead and Gold och CoD. (jag struntar i att Filip påstår att man kan höra folk när de går. det är skitsnack) Men jag vill veta om du lyssnar på musik medans du spelar.

                                                            /L

Still Alive - GLaDOS

Jag vet att jag är sjuuuukt efter med den här låten men jag skulle tro att ingen av er har hört den. det är för övrigt Still alive med GLadDOS. Jag sitter och lysstnar på den nu och vet inte om jag ska skratta eller gråta. Samtidigt som glados lite sorgsna röst och den sorgsa texten nästan får mig att gråta så börjar jag samtidigt skratta när jag inser hur mycket de har snöat in på tårta. Det känns också som om att jag känner igen musiken men jag vet inte var jag har hört den förut. Om du vet så får du gärna berätta  det. I alla fall så kan du lyssna på den här.                                                                         /L

Eftersom att radiogamer...

Eftersom att radiogamer är min religion (med allt vad det innebär)(bevis finns på facebook) och de har blivit nomminerade till Svenska Podradiopriset 2010! i två kategorier (Bästa Kultur & Nöje och Bästa Svenska Kanal.) så tänkte jag att jag skulle hjälpa dem lite på traven igenom att lägga upp en widget där du kan rösta på dem. Så här kommer den:

                                                            /L

Jag har en plan. Tajmad och klar...Nu ni. Nu har jag en plan. En plan som är så lysande att INGEN. Varken Charles Ingvar eller Danny Ocean hade kunnat komma på. Vad är då denna episka plan för något? Jo. Det ska jag tala om för er. Det är att nu har jag suttit och kämpat och slitit med Dragon Age Origins i 40 timmar och har en bit kvar. Så nu lägger jag ner mitt DAO spelande och börjar på Mass Effect 1 igen och spelar ut det till Novemberlovet så har jag en hel ledig vecka på mig att sätta mig in i spelet. Jag är inte så dum jag. Annledningen till att jag lägger ner DAO efter nästan 40 timmar är av den enkla annledningen att jag tycker att spel ska vara roliga och om man inte tycker att det är roligt så ska man inte spela. Dragon Age är inte roligt längre alltså slutar jag spela det. Enkel logik. Men jag kan rekomendera de 20 första timmarna. Då är det ett grymt spel. 

Jag har för övrigt lyckats fixan texten till kommentars rutorna nu. Så nu ser man dem. Yay.

                                                            /L

Grattis Mario (25)

It's a mee a Maaaario! Gräddfil!


Läste precis på Radiogamer att Super Mario fyller 25 år i dag. (om du frågar mig så ser han äldre ut än så men jag vet inte) Grattis Grattis.

SkärpningSåg på loading.se att Portal tydligen har släppt en ny co-op trailer. Jag är för visso astaggad på spelet men någon stans måste man ju säga stopp. De kan ju inte släppa en ny trailer varje vecka som visar samma sak och kalla det nyhet. Är det så nyhetsskralt i spelbranschen så blir jag ju rädd. Med tanke på hur stor branschen är. Jag tänkte bara skicka ett meddelande till alla som läser detta som har någon förankring inom spelbranschen: Skärp er annars kommer spel aldrig att klassas som kultur. (vilket för övrigt är en väldigt intressant diskussion som jag får ta någon annan gång.

                                                   /L

RunescapeEn sak slog mig i dag. Nämligen att idén med Runescape är jävligt bra om man tänker efter. Eller hur? Jag menar om man bryter ner det till grunden så vad är det? Jo ett mmorpg där du får välja precis allting. Du kan gå omkring och lära dig att bli trollkarl eller krigare eller både och. Eller också så kan du gå omkring och hugga ved ovh sälja eller bedriva andra affärer. Tänk bara om genomförandet hade varit lite bättre. Om man hade gjort det i t.e.x World Of Warcraft världen så skulle det ju vara helt komplett. Tyvärr så kommer nog ingen att göra det och det gör mig arg. Så nu ska jag tjura en stund. Hörs i morgon.


                                                   /L

The Lord Of The Rings Online

I dag så blev The Lord Of The Rings Online gratis att spela. Sitter och laddar ner det just nu och det tycker jag att du också ska göra så att vi kan spela tsm. Bara för att ni inte ska kunna komma och säga att ni inte hittade var man kunde spela det så ska jag till pch med lägga in en länk direkt dit. Klicka bara på bilden:


Tävlingsbidrag

Mitt bidrag i Pratbubbeltävlingen på NG+ Där man kan vinna ett ex av splinter cell conviction.


Infriat löfte

EFtersom att jag många gånger har lovat saker som jag senare varit tvungen att bryta av tekniska eller andra orsaker så tänkte jag att jag skulle infria ett löfte nu i alla fall. Nämligen "intervjun" med Fatshark.

1. Hur mycket har Lead and Gold sålt till de olika plattformarna?
Tyvärr så kan jag inte svara på den frågan eftersom att inga siffror har meddelats av publishern.

2. Kommer ni att utveckla nya IP:n efter Bionic Comando eller kommer ni att fortsätta göra remakes?
Det kommer att komma nya IP:n men mer än så kan jag inte säga.

3. Till sist: När släpps Bionic Comando?
Har för mig att det har sagt första kvartalet 2011. (Kolla på www.capcom.com för mer info)

NYA IP:N FRÅN FATSHARK CONIFRMED!
Med tanke på att jag älskade Lead And Gold så blir det kul att se vad de hittar på här näst.

                                                       /L


Lord of the rings online

Jag tittade in på xboxflickan och såg att hon tydligen hade börjat spela Lord of the rings online. Plus att hon nämde att det skulle bli gratis att spela den 10: e september. Så min fråga: Hur många har lust att spela det med mig? Jag är astaggad med tanke på att jag älskade sagan om ringen när jag var liten.

Jag såg också på fz att de har släppt en trailer till spelet. Ni kan se den nedan. Ser ju otroligt bra ut.                                                      /L

Knep för fler läsare

God kväll alla glada spelare. Vill minas att jag nämde i går att jag har kommit på hur man ska göra för att få fler läsare. Jag har nämligen gjort lite industri spionage på lite olika kända bloggar. Och jag har kommit fram till att det är några faktorer som gör det.

1. Man måste ha blont, näst intill vitt, hår.
Den blev ju ganska lätt eftersom att jag redan har den hårfärgen:2. Skriv om och ta kort på saker som du vill köpa. (gärna skor)
Gärna med någon text om hur underbart snygga de är. Här kommer det:

ÅH! Dessa skor vill jag ha så mycket att jag typ sprängs. Är de inte as snygga? Jag gillar speciellet spännerna på sidan. Plus att de är fodrade så att jag kan ha de hela vintern. Solklart köp inom en snar framtid.Sådär. Nu lär jag ju ha några tusen läsare i morgon om det finns någon logisk rättvisa i morgon.
Vi får se.

                                               /L

Ett liv...

Hej alla. Tyvär så blev det inget inlägg i går. Tro det eller ej men jag har faktiskt ett liv utanför bloggandet. (btw: vore det inte kul om typ DN stoppade pressarna nu och ba: STOP! LINUS HAR ETT LIV UTAN FÖR SKEGAMER BLOGGANDET.) Gårdagen tillbringades med min kusin Rasmus och vi såg How I Met Your Mother. ÄR det världens bästa serie eller är det världens bästa serie? I alla fall... Jag har kommit på en ny plan på hur jag ska få mer läsare till denna blogg. Ni kommer att få veta planen innan onsdag. Kan ju också avslöja att jag har stält lite frågor till Fat Shark och jag kanske har ett litet scoop där. Kommer nog också till veckan.

                                                       /L

                                

Bulletstorm

Detta spel längtar jag väldigt mycket till år 2011. Bulletstorm heter det och det går ut på att döda fienderoch framför allt att göra det på ett snyggt och kreativt sätt. Ju mer kreativt ju mer poäng. Titta på filmen nedan:


Multiplayer i Call of Duty

Call of Duty Black Ops eller Call of Duty blopps som de kallar det i Radiogamer har avtäckt sin multiplayer. Det nya i det hela ska tydligen vara "Wager" Matcher med fyra olika spellägen. (Mer om dessa i filmen.) Det stora med Wagermatcher är att man satsar ingame valuta. Om man förlorar en match så förlorar man allt man satsat och vinner man så vinner man pengar. Det är ju lite nytänkande men jag kommer nog inte att gilla det eftersom att jag inte gillar att förlora "pengar" och jag kommer nog att suga så jag kommer nog att förlora det mesta men det finns kanske andra som tilltalas mer av det. Mer info finns i filmmen.


Hejdå ATI :'(

Jag vill börja med att säga att jag skrev ett inlägg i går men det har av någon mystisk anledning försvunnit någon stans. Iof att sitta fast på min blogg kanske inte är det roligaste. Nu när jag tänker efter så hörde jag nog ett swisch ljud när jag kryssade bloggen i går... Nog om det nu i alla fall. Jag läste en lite tråkig nyhet på fz om att ATI dör i höst. Det mest sorgliga med det är ju att jag har ett ATI kort i datorn. Jag SKA berätta för honom att han ska dö i höst. Jag vet bara inte riktigt hur jag ska lägga fram det :/ I stället för ATI så ska det tydligen komma ADM i stället.

                                           /L

RSS 2.0